2018 - eit tilbakeblikk

Det har blitt tradisjon å oppsummere året her på bloggen.

2.nyttårsdag tindefjellet-7.jpg

Årets kanskje største høgdepunkt kom allereie i januar. Då fekk eg vite at eg var nominert i Årets bilde. Folk flest har nok ikkje høyrd om konkurransen, men innad i bransjen er det noko av det gjevaste ein kan bli nominert til i Norge. På premieutdelinga i mars vann eg 2.pris i kategorien portrett for ein bildeserie om Luojun frå Kina. Det var stort!

 
påska 2018 syskarnipa_4.jpg

I juni fekk eg jammen endå ein pris; hederleg omtale under utdelinga av Fagpressens fotopris for bildereportasjen om sauesanking, som var på trykk i UTE.

 
bilder magasin norsk folkemuseum-4.jpg

Sjølv om fjellreportarjobben berre var eit engasjement på ein månad, fekk eg tilbod om å starte i DNT allereie i april som kommunikasjonsrådgjevar og fotojournalist. Derfor var eg så heldig å få reise på tur igjen i august, denne gongen til Rondane. Oppdraget var å fotografere området i det store og i det små til DNT si årbok. Det blei også ein reportasje frå turen i årboka. Ein kjenner seg verkeleg privilegert som får gjere slike ting som del av jobben!

 

Og som om det ikkje var nok med hus på Jølster og leilighet i Oslo, blei vi hytteeigarar i oktober. Vi kom heilt tilfeldig over annonsa og klarte ikkje slutte å tenke på den vesle hytta som ligg heilt for seg sjølv i Liemarka i nærleiken av Nesbyen. Då vi fann ut at hytta i tillegg bar namnet Fjellheim, var det ingen veg tilbake. Vi eig hytta i lag med mamma og har no ein stad kor regnvåte vestlendingar kan søke ly.

dråpe på grein-4.jpg

2.nyttårsdag gjekk vi opp til sola som skinte på Tindefjellet, medan tåka låg tung over bygda. Dette var berre starten på ein usedvanleg bra vinter.

 
07-11063-996escape4.jpg

Påska hadde både pudder og godvêr på lur! Aller best hugsar eg turen til Syskarnipa. Fantastiske forhold både på veg opp og ned.

 
sauesank-5.jpg

I sommar hadde eg nok draumejobben. Av 160 søkarar var eg og Åshild så heldige å få jobben som fjellreportarar for DNT og Norsk Folkemuseum. I 17 dagar gjekk vi frå hytte til hytte i fjellet og intervjua unge på tur. Eg fekk oppleve Trollheimen, Okstindan, Saltfjellet og Svartisen. Intervju og bilder er arkivert hos Norsk Folkemuseum. Det er fint å tenke på at noko av mitt eige materiale er bevart for ettertida.

 
Skjermbilde+2018-12-31+kl.+14.42.39.jpg

Det er likevel noko eige med å vere på tur utan å vere på jobb samtidig. Vi tok ein etterlengta ferie i september og var tre veker på Jølster. Målet var å utforske Sogn og Fjordane. Vêret var ikkje alltid på vår side, men vi fekk prøvd dei nye packraftane våre i Langedalen i Luster (for ein vakker dal!), i Våtedalen og på Kjøsnesfjorden. Vi besøkte også Vetvika og Flatbrehytta i Fjærland. Når vêret ikkje viste seg frå si beste side, rydda vi store mengder skrot ut av huset vårt. Det er framleis usikkert når vi set i gong med oppussing, men saman med eit arkitektfirma har vi nokre spennande planar på gong.

 
drone hytta-2.jpg

Apropos regnvåte vestlendingar. Jula har vore ganske så blaut og på årets siste dag regnar det meir enn nokon gong. Kryssar fingrane for meir snø i 2019!

Takk for i år.